dissabte, 20 d’abril del 2013

Afrodita-Venus 


 Afrodita es la deessa de la bellesa el sexe i l’amor. Els seus poder son immensos  protegeix els esposos, fecunda les llars i està present en els parts. També simbolitza passió i incita a tots els éssers ja siguin mortals o no a aquests vicis.                                                                             Ella era la que produïa el desig de tots els éssers.  També es anomenada Venus.

Al segle VII aC Afrodita apareixia amb corona i esplendorosos vestits però, a partir del segle IV ja se la comença a representar al natural o casi, amb diferents posicions. 


 Naixement d'Afrodita


Cronos va tallar els testicles al seu pare Urà, i els va tirar al mar. Al voltant dels genitals es va formar una escuma blanca, de la que va nàixer Afrodita.


Vida adulta 

Afrodita va nàixer adulta, no va tenir infància, es va casar amb Hefesto.


Matrimoni amb Hefesto

El déu suprem Zeus, sabia que Afrodita portaria problemes amb els Deus per la seva bellesa així que la va casar amb Hefesto, a qui va ser infidel en varies ocasions, amb Ares i Adonis.

Hefesto es va entera de la relació que mantenia Afrodita amb Ares perquè li va dir Helios, així que per venjança, va atrapar a Ares i Afrodita amb una reixa de fines cadenes perquè caiguessin al més mínim contacte. Va trucar a tots els altres deus olímpos per burlar-se d’ells.  ( encara que les deesses no van venir per vergonya), Hefesto no els va deixar lliures fins que Poseidón li va prometre que Ares pagaria una compensació. Quan va aixecar la red, van escapar així que no es va mantenir la promesa.


Afrodita i Psique

Afrodita tenia enveja de Psique per la seva bellesa, va demanar a Eros que utilitzes la seva fletxa perquè Psique s’enamorés de l’home mes feo del món, però va acabar ell enamorat per clavar-se la fletxa accidentalment.

Psique es va enterar de que el seu destí era esta sola, així que va marxar on un vent la va portat dins d’una cova plena de joies, cada nit Eros la anava a visitar i feien l’amor, sol amb una condició, que no obris cap llum. Les seves germanes celoses la van convèncer perquè ho fes, i al descobrir que era Eros va marxar dient " L’amor no pot viure on no hi ha confiança"

Psique va buscar a Eneas per totes parts, fins trobar a Afrodita la seva mare que li va ficar un seguit de probes per aconseguir-lo.

Al final Eros va demanar a Afrodita i Zeus que el deixessin casar amb Psique, ells van acceptar i Zeus va fer immortal a Psique.


Adonis


Afrodita era amant d'Adonis. Cíniras el rei de Chipre tenia una bellíssima filla anomenada Mirra. La mare de Mirra va dir que la seva filla era mes guapa que la afamada Deesa Afrodita. Mirra va ser castigada amb fer l’amor amb el seu pare, i ell no va voler. Aixì que Mirra es va disfressar de prostituta i va dormir secretament amb el seu pare. Finalment, Mirra va quedar embarassada, i el seu pare ho va descobrir, enfadat va perseguir a la seva filla amb un ganivet, la Mirra va marxar demanar ajuda als deus, aquets la van convertir amb un arbre de mirra, perque aquests no la poguessin matar, finalment el seu pare Cíniras es va suïcidar.

Mirra va donar llum a Adonis, Afrodita passava per la bora del arbre quan va ficar al bebè amb una caixa i el va portar al Hades per que Perséfone cuides d'ell, Adonis va créixer fins ser un jove increïblement preciós, Afrodita el va anar a buscar però Perséfone no volia perdre’l, així que Zeus va decidir que pesaria una tercera part del any amb Afrodita, l’altra amb Perséfone i l’altra amb qui volgués, Adonis va elegir a Afrodita.

Afrodita i Adonis passen totes les hores desperts junts, caçant, fins que Afrodita l’ha de deixar un temps per acabar la seva feina, i li dona un consell: no atacar a un animal que no demostri por. Adonis accepta el consell però s’oblida d'ell ràpidament. Més tard, apareix un porc senglar, que es Ares que abans era amant d'Afrodita i esta celos, con està tranquil, Adonis no li fa res, i de cop el porc senglar el persegueix fins ser castrat, Adonis es mor desangrat, quan arriba Afrodita ja no pot salvar-lo, així que sol pot plorar on cau la sanf d'Adonis, Afrodita va que creixin anemones amb record seu.

Al morir Adonis torna al inframón, on Afrodita torna a recuperar-lo i al final Zeus decideix que ha de passar 6 mesos amb Perséfone, i sis amb Afrodita.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada