dilluns, 28 de març del 2011

CURIOSITATS SOBRE MINERVA- ATENA

MINERVA- ATENA

En la mitologia romana, Minerva és la deessa de les ciències i la saviesa. En la mitologia grega és Atena. Va formar junt amb Júpiter i Juno l'anomenada tríada capitolina, que tenia el seu temple al cim del Capitoli. Els seus atributs són: el casc, la llança i l’olivera. Com a deessa de l'activitat intel·lectual el seu culte es va relacionar amb el món de l'ensenyament. La seva festa, les Quinquatries, era el 19 de Març, dia en què totes les escoles romanien tancades.



CURIOSITATS

FONT D’ATENA

Situada al final de la Rambla de la Il•lustració d’Almacelles.Aquesta estàtua de 2 m. d’alçada i feta en bronze amb una patina daurada, intenta ser un altre dels referents al món clàssic que, juntament amb l’obelisc de la plaça de les Llums i la tribuna neoclàssica de l’antic Palau dels Barons d’Esponellà componen tot un espai a l’aire lliure dedicat al món clàssic i al Renaixement.





REVISTA- MINERVA

Minerva és la revista cuatrimestral del Círculo de Bellas Artes. Recull i amplia la activitat de la institució a través de entrevistes, articles i reportatges. Compta amb la colaboració de grans firmes de la literatura, l’arte, el pensament, l’arquitectura i la fotografía. Es distribueix en llibreries d’ España i América Llatina.


http://www.circulobellasartes.com/ag_ediciones-minerva.php





Marta.V

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada