dimarts, 29 d’abril de 2014

TOLEDO


 


CIRC ROMÀ:
Les ruïnes del circ romà , se situen al Baix Segura , a banda i banda de l'avinguda de Carles III , amb la qual cosa va desaparèixer bona part de la base de la seva graderia . Va ser construït a finals del segle I , amb una planta allargada, de 408 metres, composta per dos costats rectes i paral · lels , amb 86,2 metres de separació, i dos corbs .
Les  graderies  podien acollir fins a 13 000 espectadors. De les grans portes d'accés només emergeixen les seves parts superiors als dos extrems.Va funcionar fins al segle IV. Va tenir usos com cementiri en diferents èpoques, ubicació de terrisseries i va servir d'aixopluc a vagabunds a la fi del segle XVIII.
Actualment gran part està integrada al parc conegut com Camp Escolar creat el 1906 .


 

                                                                
                                                              L'AQÜEDUCTE ROMÀ:
Les restes romanes existents encara a la ciutat estan relacionats majoritàriament amb el sistema de portada, emmagatzematge i evacuació d'aigües.
L'aigua arribava a Toledo , s'ha conservat la presa d'Alcantarilla al terme de Mazarambroz, així com part dels conductes d'aigua i els dipòsits urbans, i la sortida de la claveguera .Recentment s'han descobert i rehabilitat restes dels banys públics en el mateix centre de la ciutat.
Les restes de l'aqüeducte, pròxims al Pont d'Alcántara,. Només s'aprecien les arrencades dels seus suports a banda i banda.
 
                                          

                                                    VOLTES ROMANES DEL NUNCI VELL

A l'entorn d'aquests soterranis es troba un dels restes romans de major importància trobats a la ciutat de Toledo, les cisternes de la xarxa de distribució d'aigua dels soterranis de la Delegació d'Hisenda.

A través d'un recorregut que apropen als visitants els elements d'interès, facilitant l'observació i creant un ambient que ressalta els valors espacials que el recinte inicialment posseïa, el públic pot apreciar un sistema de murs i voltes de l'època romana.

                                                                   TERMES ROMANES


Aixíque les restes arqueològiques conservades es converteixen en referents dels sistemes i processos constructius emprats en l'Enginyeria i Arquitectura romanes de caràcter civil.
 
Termes Romanes de la Plaça d'Amador dels Rius


http://www.toledo-turismo.com/es/restos-romanos_91
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada